onsdag 4. september 2013

Muffins med sjokolade og bringebær


Bringebær og sjokolade passer veldig godt sammen også i bakst, så er du glad i sjokolade og synes bringebær er godt, så er dette her muffins for deg. I tillegg er disse muffinsene enkele og raske å bake, kan fryses og smaker fantastisk godt lunken med litt is eller vaniljesaus, som dessert eller til en god kopp kaffe. Egentlig så passer de når som helst - hvor som helst - de er bare eventyrlig god.



 DU TRENGER TIL 15 MUFFINS:

100 gr smør
Knapt 2 dl hvetemel
3 ss kakao
50 gr finhakket sjokolade
1/2 ts bakepulver
2 store egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Noen saltkorn
4 dl fryste bringebær

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smelt smøret. Pisk eggedosis av eggene, sukker, salt og vaniljesukker til det blir en porøs og fin eggedosis. Bland sammen i en skål, hvetemel, kakao og bakepulver. Rør det smeltede smøret og de frosne bringebærene inn i eggedosisen. Sikt melblandingen inn i eggeblandingen mens du rører. Ha i den finhakkede sjokoladen til slutt.


Bruk en stor skje og legg røren i muffinsformer. Bruker du papirformer er det lurt å sette de i et muffinsbrett. Jeg har gått over til silikonformer fordi det er så enkelt, muffinsene slipper formen, og de kan vaskes og brukes omigjen og omigjen.
Stek muffinsene ca. 15 minutter. Pass godt på, det er vanskelig å se på sjokolademuffins om de blir for mye stekt. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar