fredag 20. september 2013

Mine beste vafler


Hadde nesten glemt hvor deilig det er med nystekte varme vafler med bringebærsyltetøy og en rømmeklatt - eller kanskje du synes det er best med brunost? Uansett, det er lenge siden jeg har stekt vafler så jeg måtte lete litt etter vaffeljernet (nesten ubrukt).
Denne oppskriften her ligner veldig på den oppskriften som brukes på Sjømannskirken i København, men med litt mindre smør og sukker, og litt mere melk/vann. Porsjonen er ganske stor, men vafler kan fryses.

DU TRENGER:

2 egg
4 ss sukker
2 dl skummet kulturmelk
2 dl vanlig melk
2 dl vann
350 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts natron
1/2 ts kardemomme
100 gr smeltet smør


Visp godt sammen egg og sukker, bland natron i kulturmelken og tilsett den sammen med vanlig melk og det meste av vannet. Bland bakepulver,vaniljesukker og kardemomme med litt av melet, og tilsett det i røren sammen med det smeltede smøret. Rør inn hvetemelet, men prøv å røre minst mulig. Er røren for tykk så tilsetter du resten av vannet og litt til hvis røren fremdeles er for tykk. La røren stå og svelle en halv times tid på kjøkkenbenken. Varm vaffeljernet, se om røren er passe tykk, kanskje du må tilsette litt mere melk. Stek vaflene gyldne og legg de på en rist til avkjøling. Husk at den første vaffelen er "prøvesmaking". Vafler er aller best nystekte, så det går fint å steke litt etter hvert som man spiser. Serveres med nytrukket kaffe, syltetøy og en rømmeklatt eller godt smør og brunost.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar