Enklere blir det nesten ikke, det er ikke store forberedelsen som skal til for å lage denne retten her, laks er jo alltid en fulltreffer, og bakt i stekeovnen på denne måten blir den saftig og velsmakende uten at du må stå over en varm stekepanne. Agurksalaten er en litt annerledes måte å lage agurksalat på, men du verden så sprø og deilig.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
Ca. 400 - 450 gr laksefilet
Salt - pepper
Ca. 1 ts raspet sitronskall
Litt olivenolje
Tørk av laksen med et kjøkkenpapir, og legg den i en liten ildfast form. Ringle over litt god olje, strø over salt og pepper og raspet sitronskall.
Sett laksen i stekeovnen på 180 grader i ca. 10 - 12 minutter etter så store filetene er.
AGURKSALAT:
1/2 agurk
1 stor eller to vårløk
1/2 rødløk
4 reddiker
Gressløk
Del agurken i to på langs og skrap ut den myke innmaten med en teskje. Bruk en ostehøvel og høvle tynne skiver/remser av agurken , del vårløken i to og skjær den i lange strimler på langs. Vask reddikene godt og del de i tynne skiver og skjær rødløken i tynne ringer.
Legg alle grønnsakene sammen med lange gressløk strå i en skål og bland det litt sammen. Må stå kaldt til det skal brukes.
YOGHURTDRESSING:
1 dl yoghurt naturell
2 store ss creme fraiche lett
Noen dråper presset citron
Salt - pepper
Bland alle ingrediensene til dressingen og rør godt sammen.
Legg laksestykket på tallerkenen, legg en god bunt av salaten ved siden av sammen med dressingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar