Søk i denne bloggen

lørdag 14. september 2013

Eplekake med vaniljekrem og valnøtter


Dette her er en nydelig eplekake, en av de beste eplekaker jeg har laget noensinne. Kombinasjonen av epler sammen med vaniljekrem, kanel og valnøtter er virkelig en smaksopplevelse. Kaken holder seg godt, den kan godt stå til neste dag og bare lunkes litt i mikro eller stekeovn, og iskrem eller en kremklatt er prikken over ien.
                                               
DU TRENGER:

2 egg
2 1/2 dl sukker
120 gr smeltet smør
1 dl matfløte
3 dl hvetemel
                                   2 ts bakepulver                                  
3 dl vaniljekrem
4 syrlige epler (prins)
2 ss sukker
Ca. 2 ts kanel
1 1/2 dl grovhakkede valnøtter

Sukker og egg piskes til eggedosis. Smelt smøret og hell matfløten i smøret, varm opp til kokepunktet, la det avkjøle litt og tilsett smør/fløteblandingen i eggedosisen i en tynn stråle mens du lar vispen på. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggeblandingen. Smør en rund eller firkantet
form eller kle den med bakepapir og hell røren i formen.
 Legg over vaniljekrem, den beste lager du selv, men det går fint med ferdigkjøpt. Skrell og del eplene i båter, og stikk de tett i tett ned i deigen over hele kaken. Strø over sukker og kanel, bruk mere enn 2 ts kanel hvis du er ekstra glad i kanelsmaken. Strø over de grovhakkede valnøttene tilslutt.


Kaken stekes ved 180 grader i ca. 40 - 50 minutter.
Pass på, min kake begynte å bli litt brun etter 30 minutter, så da la jeg over et bakepapir til kaken var ferdigstekt.

3 kommentarer:

  1. Det virker litt rart å legge vaniljekremen rett på deigen. Men den skal prøves i morgen.
    Dessuten må det vel være en liten kakeform, siden kaken kun har to egg.

    SvarSlett
  2. Vaniljekremen skal legges oppå selve kakedeigen, og den synker ikke noe særlig ned. Du kan bruke en vanlig rund kakeform Ca. 24 cm., jeg brukte en firkantet form som er omtrent tilsvarende. Vi hadde denne kaken som dessert i dag til gjester, den ble veldig populær - kaken er kjempegod. Lykke til

    SvarSlett