Å lage krutonger er ingen heksekunst og en fantastisk fin måte å bruke gammelt tørt brød på. Du kan bruke fint eller grovt brød, rundstykker, baguetter eller litt av hvert, det er bare å kutte brødskalker og brødrester i terninger, de høver ikke være så veldig fint kuttet opp heller, du kan godt bare rive brødet i biter. Jeg kutter opp alle skalker og skiver som blir liggende igjen i brødkurven, putter de i en boks som legges i frysen, og når jeg har en passende mengde med brødbiter, lager jeg krutonger.
Ha en god klatt med smør i en stekepanne sammen med en god skvett olivenolje, la olje og smør bli passe varmt, legg i brødterningene, og la de steke til de begynner å bli brune og har trukket til seg alt smør og olje. Bruk en stekespade og snu på brødterningene underveis.
Legg krutongene i tett boks eller et glass når de er avkjølt. Krutongene blir kjempegode på smak og fantastisk godt i supper og i salater, de er faktisk så gode at de kan spises som chips, så står glasset fremme på kjøkkenbenken forsvinner de fort.
Av krydderurter brukte jeg persille, timian og dill.
God idé!
SvarSlettUtrolig godt og raskt å lage, anbefaler masse urter
SvarSlett