lørdag 10. desember 2011

Tebriks


Disse småbrødene er lette og lekre, ja riktig delikate, de er enkle å bake og er riktig en bakst du kan imponere med. Tebriksene er nydelige som frokostrundstykker, eller til en kopp te som formiddagsmat og koselig å sette frem på koldtbordet. Tebrisk kan bakes i god tid og puttes i frysen.

AV DENNE PORSJONEN BLIR DET CA. 12 TEBRIKS:

                         50 gr gjær                         
1 egg
1 dl. lunken melk
1/2 ts salt
100 gr smør
5 - 6 dl hvetemel
Egg til pensling
Valmuefrø
                                                                                      

 Rør ut gjæren i den lunkne melken, ha i saltet og egget. Tilsett mesteparten av melet men du lar kjøkkenmaskinen gå. Tilsett mere mel hvis du synes deigen er for løs. Til slutt tilsetter du smøret i små biter og lar maskinen gå til alt smøret er eltet godt inn i deigen og deigen er glatt og slipper bakebollen. La deigen hvile i noen minutter, den skal ikke heve.  Ta deigen på bakebordet og kjevle til en avlang leiv  ca. 20 cm. x 65 - 70 cm.
     
                                                  
 Pensle hele leiven med sammenpisket egg og brett  leiven i tre. Snu hele lengden slik at bretten          
kommer ned, pensle oppå med egg og strø med valmuefrø.
 Skjær i 5 cm. brede stykker som legges på smurt stekeplate eller bakepapir til heving.
Stek tebriksene ved 225 grader i 8 - 10 min. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar