mandag 19. desember 2011

Rugbrød med sirup


 Små rugbrød med masse smak, et av de beste brødene jeg noen gang har bakt, og så ble de så fine å se på, riktig lekre. Et kjempefint brød som du kan legges helt på bordet til lunsj, frokost eller til et aftensmåltid, også en fin vertinnegave.

Til disse små brødene trenger du:              
                                                
200 gr grov rug
100 gram fin rug
Ca. 900 gr hvetemel
Ca. 7 dl lunkent vann
2 ss mørk sirup
100 gr solsikkekjerner
50 gr gjær
1 ss salt


 Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen, bruk helst en kjøkkenmaskin og la maskinen gå mens du sper med vann/gjær blandingen, La mskinen gå på sakte fart i  7 - 8 min. til du har en fin fast deig. Sett deigen på et lunt sted til heving i ca. 1 time tildekket med plast.


 Når deigen er ferdig hevet tar du den ned på bakebordet og deler deigen i 4 like store emner som trilles til en stor bolle og deretter rulles slik at det blir små fine brød. Pensle med vann, melk eller egg og rull brødene i grov rug som du har på bakebordet. Lag noen snitt i brødene med en skarp kniv. Legg brødene på en bakepapirkledd stekeplate og sett de til etterheving til dobbelt størrelse.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 25 - 30 min. Lager du større brød må de stekes ca. 15 minutter lengre. Brødene avkjøles på rist. Fine å fryse.


                                                                                                                                                                         

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar