torsdag 29. desember 2011

Frukt med sabayonnekrem


En frisk dessert etter all den kraftige maten smaker virkelig godt, det er ingen ting som frukt og bær som dessert synes nå jeg. Bruk det du har i kjøleskapet av frukt og bær og suppler med rester av fiken,
dadler og nøtter. Bruker du hermetisk frukt, kan du bruke kraften fra boksen, eller du kan koke en sukkerlake av et par dl vann og et par ss sukker som du avkjøler og bruker som lake, da kan du også tilsette litt julekrydder som du koker med i laken, som en bit kanelstang og hel anis. Jeg brukte litt appelsinlikør blandet med litt vann og en presset appelsin, det smakte friskt og godt.


 Til fruktsalaten for 4 personer brukte jeg:              

1 stor pære i biter
3 skiver frisk ananas delt i biter
1 kakifrukt (Sharon) i biter
1 appelsin i biter
Noen tørkede fiken finstrimlet
Noen tørkede dadler finstrimlet
Noen bringebær

Bland den oppkuttede frukten med den laken du bruker og la det stå i kjøleskapet.
Sabayonne kremen må lages rett før servering slik at den ikke faller sammen.

Du trenger til 4 porsjoner:
4 eggeplommer
Ca. 50 - 60 gr sukker
1 1/2 hvitvin

Sett en kasserolle med litt vann på platen, sett en vispebolle oppi kasserollen uten at bollen kommer i kontakt med vannet, ha i eggeplommer og sukker, sett på varmen under kasserollen, varm vannet sakte opp mens du visper, det skal ikke koke. Det er best å bruke en ballongvisp, men en håndmikser kan brukes. Spe med hvitvin mens du visper og du skal vispe kraftig og til du har en tykk kremaktig eggedosis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar