lørdag 17. desember 2011

Biscotti med pistasjnøtter og kanel


Det er ikke den store tradisjonelle julebaksten her i huset når vi feirer julen i Spania, men litt blir det, og kanskje kaker av det litt mere utradisjonelle slaget. Biscotti er oprinnelig italienske småkaker som man dypper i søt vin eller en sterk espresso, men de er knasende gode til en kopp vanlig kaffe.

DETTE TRENGER DU:

125 gr smør
1/2 dl sukker
3 dl hvetemel og kanskje litt til
1 egg
1 dl melk
2 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ss Amaretto eller en annen likør, helst mandellikør
50 gr mandler
50 gr pistasjenøtter
50 gr. tørkede tranebær (eller rosiner)

Rør sukker og smør til det blir hvitt og luftig, tilsett egget, så hvetemel blandet med bakepulver og kanel, så amaretto, melk og nøtteblandingen. Elt godt sammen og bruk litt mere mel hvis deigen er alt for løs, men den skal være ganske løs. "Trill" ut to flate litt brede pølser, det er litt vanskelig da deigen er veldig løs, men de behøver ikke være så fine og jevne. Legg pølsene på papirkledd stekeplate og pensle med litt sammenpisket egg. Stek ved 200 gradet  i 20 min. Ta stengene  ut av ovnen og la de få bli litt avkjølt. Bruk en skarp kniv og skjær på skrå 1 - 2 cm brede skiver som legges tilbake på stekplaten og etterstekes ved 100 grader i 30 min. Oppbevar kakene i tett boks eller glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar