fredag 2. desember 2011

OstSkal man invitere venner i en travel førjulstid er det veldig greit med en osteanretning, her kan man sitte og hygge seg lenge ved bordet, spise ost, ta en liten pause - og spise mere ost.
Velg ost av forskjellige typer som en mild brie, blåmuggost og gjerne en ost av den faste typen som godt lagret gauda eller edamer og kanskje supplere med en favorittost. Det er nok med tre eller fire oster, kjøp heller større stykker av hver ost og du beregner ca. 200 gr ost pr. person. Jeg skreller et eple og skjærer i tynne skiver som jeg legger under osten, da blir det lettere å skjære og osten henger ikke fast i underlaget.

Som tilbehør til ost er det mye å velge i og de fleste har sine favoritter. Jeg har valgt valnøtter lagt i honning, helst blomsterhonning eller akasiehonning, oppskriften finner du her  en pærekompott, nøtter, aprikoser og små fiken er nydelig til ost.


 Vil du lage marmelade av aprikosene  kan du lage den slik:

1 dl vann
Ca. 1 dl brunt sukker
100 gr aprikoser
Kanelstang
Stjerneanis
Ha alt i en liten kasserolle og kok til aprikosene er helt møre.

Osten serveres med god kjeks, helst mere enn en type. Jeg synes det er godt med et mørkt brød til osten også som for eks. pumpernickel, og god drikke selvfølgelig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar