tirsdag 20. desember 2011

Kokosmakroner med chili og sjokolade


Er egentlig ferdig med julebaksten, men fikk så lyst til å prøve disse kokosmakronene her, de hørtes litt annerledes ut - og det er de faktisk, nydelige makroner med en blanding av sjokolade og chili som gjør makronene virkelig spennende. Du kan også lage disse kokosmakronene uten chili og sjokolade eller med bare sjokolade, da får du vanlige gode og flotte kokosmakroner.

DU TRENGER:

250 gr kokosmasse
180 gr melis
1/2 ts vaniljesukker
4 eggehviter
Chiliflak
Smeltet sjokolade

Pisk eggehvitene helt stive, pass bare på at det ikke er noe eggeplomme med i hvitene og at visp og bolle er helt rene før du begynner å piske da får du ingen problemer med å få hvitene stive.
Når eggehvitene er helt stive bruker du en slikkepott og vender forsiktig melis vaniljesukker  og kokosmasse inn i eggehvitene.
Sett røren i små topper på stekeplaten som er dekket av bakepapir, strø over litt chiliflak og stek makronene ved 150 grader i ca 15 - 20 min. La makronene stå på platen til de er nesten helt avkjølt før de legges over på en rist.
Smelt sjokolade, dypp makronene i sjokoladen slik at halve makronen blir dekket og settes på et papir til sjokoladen stivner.
Så er det bare å koke en god kopp kaffe og nyte en deilig litt annerledes kake med "sting".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar