lørdag 17. desember 2011

Spekemat


Det er koselig med vennelag i en førjulstid, men det er ikke sikkert det er så mye tid til matlaging, da er et fat med spekemat tingen. Sammen med en god potetsalat, godt brød, øl og kanskje en liten akevitt blir det et festmåltid og uten lang tid på kjøkkenet over grytene.
Jeg har brukt serranoskinke, norsk morrpølse, chorizopølse,
og to andre spanske spekepølser.
Så mange typer trenger du ikke, men det er fint med litt forskjellig.
Beregn ca. 200 gr spekemat pr. person
Litt frukt som melon eller pære i tynne skiver passer godt, og nå ved juletider - små fiken.


Som tilbehør, smør, flatbrød litt rømme, godt brød eller potetsalat. Jeg lager en potetsalat som ikke er så mektig, da bruker jeg:
Kokte kalde poter i terninger, en blanding av lettrømme og yoghurt, ca. 1 del yoghurt og 2 deler lettrømme, litt finhakket løk, 1 eple i små terninger, (1/2 eple til en liten porsjon) salt og pepper.
Rør sammen rømme/yoghurt, løk, salt og pepper, bland inn eplet og potetbitene vendes forsiktig inn tilslutt.

2 kommentarer:

  1. Takk! Nå fikk jeg en ide til hvordan jeg skal bruke de spanske spekepølsene jeg fikk til jul. Noen av dem kjennes litt rå ut, må visst steke dem.

    SvarSlett
  2. Er pølsene veldig bløte som om du klemmer på helt rå farse, må de kokes, men er de bare litt bløte kan de spises som de er. De spanske pølsene ser veldig fete ut, men fettprosenten er ikke høyere enn det s i de norske spekepølsene, de spanske har bare mye grovere biter. Du finner mange oppskrifter hvor jeg har brukt chorizopølser i bloggen min, bl.a. torsk med chorizo. Kommer også snart en suppe med spanske pølser. Koselig at du bruker bloggen min. Ha en fin dag hilsen Synne

    SvarSlett