torsdag 22. desember 2011

Panacotta med friske bringebær


Panacotta er en deilig dessert som er ganske enkel å lage, kanskje litt mektig hvis den lages kun av fløte så jeg har mikset med litt yoghurt og fått en friskere og ikke fult så mektig dessert. 
Panacotta bør lages i god tid før den skal spises, og helst dagen før. Jeg har "pyntet" dessertglasset litt med smeltet sjokolade før jeg fylte på desserten og har du lyst til å gjøre det samme, gjør du bare slik: Sett de dessertglassene du skal bruke i kjøleskapet en stund slik at de blir skikkelig avkjølt, du kan godt bruke vanlige drikkeglass. Smelt sjokolade over vannbad og bruk en liten sprøytepose eller lignende til å sprøyte sjokolade i tynne strimler langs kantene på glasset innvendig, så setter du glassene tilbake i kjøleskapet igjen slik at sjokoladen stivner. Lag desserten, la den bli godt avkjølt før
du fyller glassene som er pyntet med sjokolade. Til panacotta for 4-5 porsjoner trenger du:

1 - 1 1/2 vaniljestang
5 dl kremfløte
2 - 2 1/2 dl yoghurt naturell
2 - 3 ss sukker
4 pl gelatin

Klipp opp vaniljestangen på langs, legg den i en kasserolle og tøm kremfløten over, varm opp og la det stå og trekke en stund, men ikke koke. Legg gelatinplatene i kaldt vann til bløting.
Trekk kasserollen av platen, tilsett yoghurt og smak deg frem når det gjelder sukker, det er ikke godt når desserten blir for søt. La blandingen bli godt varm, men ikke koke før du tilsetter de oppbløtte gelatinplatene, rør godt slik at alt er oppløst. Bruk en sil og sil desserten, la den bli en del avkjølt før den fylles i de sjokoladepyntede glassene som settes kaldt til de skal serveres.
Pynt med friske bær eller hermetisk frukt, sjokolade er også nydelig til panacotta. Lykke til med desserten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar