fredag 11. desember 2015

Lavkarbokake med sjokoladetrekk og mandelstrø


En god og enkel kake, for de som lever på lavkarbo diett, men allikevel vil kose seg med en kake til kaffen. Jeg har stekt kaken i en vanlig ildfast form ca. 25 x 25 cm,  dekket med bakepapir.

DU TRENGER:

 6 egg
4 ss Sukrin Gold
1 1/2 dl kremfløte
100 gr smeltet smør
1 1/2ndl kokosmasse
1 1/2 dl mandelmel
1 ss chiafrø
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1/2 td kardemomme
150 gr mørk sjokolade 70 - 80 %
Grovhakkede mandler eller nøtter

Pisk sammen smeltet avkjølt smør, kremfløte og egg, bland sammen alle de andre ingrediensene og rør de inn i eggeblandingen. La røren stå og hvile i ca 10 minutter.
Hell røren i en iten form  ca. 20x20 kledd med bakepapir, Stek kaken ved 170 grader i ca 30 - 35 minutter. La kaken avkjøle. smelt sjokoladen over vannbad og smør den over den avkjølte kaken.Strø på hakkede mandler eller nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar