Crostini kan brukes som forrett, fingermat til cocktail, på tapasbordet eller når som helst når du er sulten og har lyst på noe ekstra godt. Crostini kan lages av det som finnes i kjøleskapet, det er bare å bruke fantasien. En ting til som er så kjekt med crostini, du får brukt opp tørt brød, og av brød kan du bruke chiabatta, baugett, grovbrød eller landbrød. Jeg har brukt daggammelt landbrød i dag, og brukt opp noen rester av laks og litt pate´ fra helgen, sammen med noen andre småsaker ble dette et riktig "festmåltid". I stedet for pate´, kan du bruke grov leverpostei.
4 CROSTINI MED LAKS:
2 store skiver landbrød
4 store skiver røket laks
2 kokte egg
1 ss majones
1 - 2 ss kesam
1 ts god sennep
Pepper
Ptesset sitron
Litt finstrimlet vårløk
CROSTINI MED PATE:
Landbrød
Pate´
Marmelade
Sprøstekt bacon
Tomat
Grønt til pynt
1 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket rødbeter
1-2 ss finhakket agurk
Legg et godt lag med pate´ eller grov leverpostei på små skiver eller delte store skiver som først
Pate´ med bacon passer som hånd i hanske, legg godt med pate´ eller leverpostei på små skiver og pynt med en skive sprøstekt bacon, litt tomat og topp med grønt, utrolig godt.
Her har pateen fått følge av finhakket agurk, et par skiver av en cherrytomat og pyntet med litt gressløk. Til pynt kan du bruke timian eller persille.
Og til slutt, pate´ med finhakket sur agurk og syltede rødbeter, toppet med sprø vårløk.
Mine favoritter blant disse er laks og pate med stikkelsbærmarmelade, snakk om smakskombinasjoner, det er bare å nyte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar