lørdag 5. desember 2015

Crostini - Fingermat


Crostini kan brukes som forrett, fingermat til cocktail, på tapasbordet eller når som helst når du er sulten og har lyst på noe ekstra godt. Crostini kan lages av det som finnes i kjøleskapet, det er bare å bruke fantasien. En ting til som er så kjekt med crostini, du får brukt opp tørt brød, og av brød kan du bruke chiabatta, baugett, grovbrød eller landbrød. Jeg har brukt daggammelt landbrød i dag, og brukt opp noen rester av laks og litt pate´ fra helgen, sammen med noen andre småsaker ble dette et riktig "festmåltid". I stedet for pate´, kan du bruke grov leverpostei.


4 CROSTINI MED LAKS:

2 store skiver landbrød
4 store skiver røket laks
2 kokte egg
1 ss majones 
1 - 2 ss kesam
1 ts god sennep
Pepper
Ptesset sitron
Litt finstrimlet vårløk

Skivene ristes enten i brødrister eller på stekepannen med litt olje. Rør sammen majones, kesam og sennep, det ene kokte egget finhakkes og blandes i, smak til med pepper og presset sitron. Del skivene i to, legg på laks og ca. 1ss med majonesrøre og topp med vårløk og en eggebåt.


CROSTINI MED PATE:
 Landbrød
Pate´
Marmelade
Sprøstekt bacon
Tomat
Grønt til pynt
1 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket rødbeter 
1-2 ss finhakket agurk 

Legg et godt lag med pate´ eller grov leverpostei på små skiver eller delte store skiver som først
er ristet i stekepanne eller i brødrister. Legg på en stor skje marmelade eller gele av solbær, rips, stikkelsbær, eple, pære  eller tyttebær som ikke er for søtt, og pynt med grønt. Jeg har brukt stikkelsbæmarmelade som smakte helt nydelig sammen med pate´, og vi du ha oppskriften på den, ligger oppskriften her


Pate´ med bacon passer som hånd i hanske, legg godt med pate´ eller leverpostei på små skiver og pynt med en skive sprøstekt bacon, litt tomat og topp med grønt, utrolig godt.


Her har pateen fått følge av finhakket agurk, et par skiver av en cherrytomat og pyntet med litt gressløk. Til pynt kan du bruke timian eller persille.


Og til slutt, pate´ med finhakket sur agurk og syltede rødbeter, toppet med sprø vårløk.
Mine favoritter blant disse er laks og pate med stikkelsbærmarmelade, snakk om smakskombinasjoner, det er bare å nyte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar