onsdag 2. desember 2015

Knasende sprø knekkebrød med kanel og ingefær


Hjemmebakte knekkebrød er utrolig godt og veldig enkelt å lage, de blir alltid helt sprø og holder seg godt i tett boks eller glass. Disse knekkebrødene var veldig gode, helt tynne og sprø, og duftet og smakte litt av kanel og ingefær.

TIL 3 STEKEPLATER TRENGER DU:

2 dl store havregryn
2 1/2 dl lettkokte havregryn
4 dl grov rug
Liten klype salt
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
3/4 ts malt kanel
3/4 ts malt ingefær
6  - 7 dl vann


Ha alle ingrediensene i en bakebolle  og rør godt sammen, begynn med 6 dl vann, synes du det er litt tykt tilsetter du litt mere vann, røren skal være litt klissete. La røren stå ca. 20 minutter. Kle tre stekebrett med bakepapir og fordel røren, bruk en slikkepott dyppet i vann til å bre røren tynt utover, jo tynnere jo sprøere knekkebrød får du. Sett ovnen på 150 grader varmluft og sett inn alle tre platene på en gang. Etter 10 minutter tar du platene ut og deler opp i fine passende store ruter med et pizzahjul eller en kniv. Sett platene inn i ovnen igjen, men etter 30 minutter bytter du plass i ovnen på platene. Stek videre i 30 minutter til. Ta en knekkebrødprøve og er de fremdeles ikke helt sprø så stek videre til knekkebrødene har fått ønskes sprøhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar