mandag 14. desember 2015

Bringebærstjerner


Julekaker er tradisjon, og for det meste baker vi de samme kakesortene hvert år, kaker vi vet blir vellykket og som vi og familien liker. Disse bringebærstjernene bakte jeg første gang i år, de er morsom å bake, enkel oppskrift og en lett deig å bake ut. Du kan bruke et annet syltetøy enn bringebær, men det må være fast, ikke rennende.


 DU TRENGER:

125 gr mykt smør
225 gr sukker
2 egg
370 gr hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
Liten klype salt
Tykt bringebærsyltetøy


Rør smør og sukker til det er hvitt og skummende, tilsett eggene ett av gangen og rør godt. Rør sammen hvetemel, bakepulver og salt og arbeid det inn i deigen. Pakk deien i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca. 45 minutter.


Ha litt mel på bakebordet, ta en del av deigen og trill ut deigen til en leiv på ca. 3 - 4 mm tykkelse. Stikk ut hjerter, stjerner eller rundinger av halvparten av leiven, og legg de på bakepapirkledd stekeplate,  legg ca. 1/4 ts bringebærsyltetøy midt på kakene, bre det litt utover. Stikk ut like mange kaker av den andre halvdelen av leiven, men her stikker du ut et lite hjerte eller stjerne i midten også. Legg disse hjertene/stjernene over de andre som ligger på stekebrettet, slik at syltetøyet kommer i hullet. Stek kakene ved 175 grader i ca. 8 minutter til kakene får litt farge.


Kakene avkjøles på rist og oppevares i tett boks når de er helt avkjølt. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar