Bare det er en god deig å kjevle er det virkelig kjekt å bake kjeks, Denne deigen her var veldig rask og god å kjevle ut, egentlig en veldig lettving deig å lage også, og en riktig god smak av karve på de ferdige kjeksene. En annen ting som er kjekt å tenke på når jeg baker kjeks selv, er at jeg har oversikt over hvilke ingredienser som er brukt i det ferdige produktet. Dette her er en forholdsvis liten porsjon, men det er en passelig deig å begynne med hvis du er nybegynner som kjeksbaker. Kunsten er å kjevle så tynt som mulig, jo tynnere du greier å kjevle, jo tynnere og sprøere kjeks blir det.
DU TRENGER:
2 dl hvetemel + mel til utbaking
1/2 dl fin rug
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ss rapsolje
2 ss honning
1 dl melk
2 toppede ts hel karve
Stek kjeksene ved 220 grader i ca. 8 minutter eller til kjeksene har fått en gyllen farge. Kjeksene avkjøles på rist, og legges i tett boks eller glass når de er helt kalde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar