lørdag 1. februar 2014

Kjeks med karve


Bare det er en god deig å kjevle er det virkelig kjekt å bake kjeks, Denne deigen her var veldig rask og god å kjevle ut, egentlig en veldig lettving deig å lage også, og en riktig god smak av karve på de ferdige kjeksene. En annen ting som er kjekt å tenke på når jeg baker kjeks selv, er at jeg har oversikt over hvilke ingredienser som er brukt i det ferdige produktet. Dette her er en forholdsvis liten porsjon, men det er en passelig deig å begynne med hvis du er nybegynner som kjeksbaker. Kunsten er å kjevle så tynt som mulig, jo tynnere du greier å kjevle, jo tynnere og sprøere  kjeks blir det.

DU TRENGER:

                                  2 dl hvetemel + mel til utbaking                                  
1/2 dl fin rug
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ss rapsolje
2 ss honning
1 dl melk
2 toppede ts hel karve 


Rør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin, eller arbeid deigen godt sammen med rene hender. Ha deigen ned på bakebordet og bruk godt med mel. Kjevle ut til en tynn leiv så tynn som du klarer å kjevle. Bruk gjerne en linjal og del opp leiven i jevne ruter 5x5 cm. Bruk en skarp kniv, pizzahjul eller en trinse hvis du har det. Prikk med en gaffel og legg kjeksene over på en bakepapirkledd stekeplate.


Stek kjeksene ved 220 grader i ca. 8 minutter eller til kjeksene har fått en gyllen farge. Kjeksene avkjøles på rist, og legges i tett boks eller glass når de er helt kalde.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar