Myk og kremaktig risotto med en herlig smak, en risotto kokt på blåskjell og rekekraft sammen med fenikkel og dill, et bedre måltid må du lete lenge etter. Dette er også et fantastisk måltid å invitere gjester på, da det meste kan forbredes på forhånd. Du kan bruke andre typer skalldyr enn det jeg har brukt her.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
300 - 350 gr risottoris
Ca. 2 kg blåskjell (2 nett)
Ca. 1 kg reker med skall
5-10 cm chorizopølse (ca.3 cm tykk pølse) i tynne skiver
5-10 cm chorizopølse (ca.3 cm tykk pølse) i tynne skiver
Ca. 2 dl grønne frosne erter
2-3 vårløk i ringer
1 klype safran
Presset sitron
1/4 - 1/2 ts. chilipulver (her må du smake deg frem)
Salt - pepper
(Evnt. revet parmesan)
Rens rekene, men legg tilside noen fine reker med skall til pynt og rekeskall til kraften.
KOK KRAFT AV:
1 stor gulrot i biter
1 bit knollselleri i biter
1hakket løk
1 purre i ringer
Noen kvaster dill
En stor neve rekeskall
Ca. 1 1/2 cm finhakket frisk ingefær
1 fenikkel i biter
Skrubb blåskjellene godt og kontroller at alle lukker seg
DETTE KOKER DU BLÅSKJELLENE I:
2 finhakket sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 - 1 finhakket fenikkel
Olje
2 hele stjerneanis
Ca. 2 dl hvitvin
Kok opp blåskjellkraften og tilsett risottorisen, chorizopølse i tynne skiver og safran. Kok risen etter anvisningen på pakken, risottoen skal ha konsistens nesten som en grøt, men med en litt fast kjerne i riskornene, smak deg frem. Tilsett grønnsak/rekeskraften litt etter litt slik at risottoen ikke blir for flytende når den er ferdig. Og når risen er ferdigkokt smaker du til med chilipulver og presset sitron, salt og pepper hvis det trengs, chorizopølsen er ganske salt, så det er ikke sikkert det er nødvendig med ekstra salt.
Tilsett de frosne ertene og finhakket vårløk og kok opp, så tilsetter du de rensede rekene og innmaten av blåskjellene helt til slutt, slik at de så vidt blir gjennomvarme, de skal ikke koke. Risottoen serveres rykende varm, gjerne med et godt brød til og en god hvitvin.
Vi brukte denne hvitvinen her til skalldyrsrisottoen, den passet veldig godt, i smak ligner den litt på Chardonnay, men er noe kraftigere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar