lørdag 22. februar 2014

Kanel twist boller


God gjærbakst er alltid en ener, disse kanelbollene er ikke noe unntak. Herlig å ha på lur til kaffekosen eller til turmat nå fremover våren og veldig greit å ha noen i fryseren.

DU TRENGER:

50 gr fersk gjær (eller 1 pakke tørrgjær)
1/2 dl vann
Ca. 3 - 3 1/2 dl melk
9 dl hvetemel
4 ss usaltet smør
3 ss sukker
1 stort egg
1 ts salt
1/4 ts bakepulver
1 sammenpisket egg til pensling
FYLL:
Ca 3-4 ss usaltet mykt smør
Ca. 1 dl sukker
1-2 ts kanel


Rør ut gjæren i lunken melk og vann. Bruker du  tørrgjær blander du den i melet.
Tilsett sukker, salt, egget og bakepulver blandet med litt av hvetemelet. Bruk kjøkkenmaskin, det er det letteste, la maskinen gå mens du tilsetter hvetemelet, og litt mere hvis du synes deigen er for løs. Tilsett smøret i små biter til slutt, og abeid deigen helt til du har fått arbeidet inn alt smøret.
Sett deigen til heving på et lunt sted, og la den heve i 1 - 1 1/2 time.


Ta deigen ned på melet bakebord og kna den godt.. Kjevle deigen ut til en leiv på ca. 45 x 35 cm.
Bre over mykt smør, strø på sukker og kanel. Brett deigen dobbelt og rull lett over med kjevle.
Bruk et pizzahjul eller en god kniv og kutt opp i strimler på ca. 2 cm. som snurres før de legges på bakepapirkledd bakeplate til etterheving ca. 20-30 minutter.



Pensle med egg og stek kanel twistene ved 180 grader i ca. 12 - 15 minutter. Avkjøles på rist.
Når kanel twistene er helt kald, ringler du over melisglasur som du lager slik:

2 1/2 dl melis 
Ca. 2 ss varmet vann
1/2 ts vaniljesukker

Rør alle ingrediensene godt sammen og ringle melisglasuren over bollene med en skje.


2 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskrift :)
    Jeg prøvde denne i dag og resultatet ble kjempegodt!
    Anbefales :)

    SvarSlett