God gjærbakst er alltid en ener, disse kanelbollene er ikke noe unntak. Herlig å ha på lur til kaffekosen eller til turmat nå fremover våren og veldig greit å ha noen i fryseren.
DU TRENGER:
50 gr fersk gjær (eller 1 pakke tørrgjær)
1/2 dl vann
Ca. 3 - 3 1/2 dl melk
9 dl hvetemel
3 ss sukker
1 stort egg
1 ts salt
1/4 ts bakepulver
1 sammenpisket egg til pensling
FYLL:
Ca 3-4 ss usaltet mykt smør
Ca. 1 dl sukker
1-2 ts kanel
Rør ut gjæren i lunken melk og vann. Bruker du tørrgjær blander du den i melet.
Tilsett sukker, salt, egget og bakepulver blandet med litt av hvetemelet. Bruk kjøkkenmaskin, det er det letteste, la maskinen gå mens du tilsetter hvetemelet, og litt mere hvis du synes deigen er for løs. Tilsett smøret i små biter til slutt, og abeid deigen helt til du har fått arbeidet inn alt smøret.
Sett deigen til heving på et lunt sted, og la den heve i 1 - 1 1/2 time.
Ta deigen ned på melet bakebord og kna den godt.. Kjevle deigen ut til en leiv på ca. 45 x 35 cm.
Bre over mykt smør, strø på sukker og kanel. Brett deigen dobbelt og rull lett over med kjevle.
Bruk et pizzahjul eller en god kniv og kutt opp i strimler på ca. 2 cm. som snurres før de legges på bakepapirkledd bakeplate til etterheving ca. 20-30 minutter.
Pensle med egg og stek kanel twistene ved 180 grader i ca. 12 - 15 minutter. Avkjøles på rist.
Når kanel twistene er helt kald, ringler du over melisglasur som du lager slik:
2 1/2 dl melis
Ca. 2 ss varmet vann
1/2 ts vaniljesukker
Rør alle ingrediensene godt sammen og ringle melisglasuren over bollene med en skje.
Rør alle ingrediensene godt sammen og ringle melisglasuren over bollene med en skje.
Tusen takk for oppskrift :)
SvarSlettJeg prøvde denne i dag og resultatet ble kjempegodt!
Anbefales :)
Tusen takk, det var hyggelig.
SvarSlett