mandag 3. februar 2014

Potet og blomkålsuppe med bacon og vårløk


Den varmet godt denne suppen her, den var også god og mettende. Du kan sløyfe poteten og lage suppen med bare blomkål, men da jeg hadde litt lite blomkål i dag, drøyde jeg suppen med litt potet.

                                              DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER

2 poteter
1 lite eller 1/2 blomkål
2 sjalottløk i biter
1 liten eller 1/2 løk i biter
Olje
Kylling/grønnsakskraft eller vann/terning
2 dl kremfløte eller melk eller en blanding
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver 
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper
Vårløk
Bacon


Skrell potetene og del i små biter eller skiver. Rens og del blomkål i biter, bruk stilken også. Hakk løken og la den surre over svak varme i litt olje til den blir blank. Hell over kraft eller vann og kok opp, tilsett potetbiter og blomkål og la det koke til potet og blomkål er helt møre. Og mens suppen koker, steker du baconbiter og legger de over på et kjøkkenpapir slik at mest mulig av fettet renner av.


Når poteter og blomkål er helt mør, kjører du suppen helt glatt med en stavmikser. Tilsett matfløte og kok opp, la suppen småkoke over middels varme mens du smaker til med salt, pepper, paprikapulver og spisskummen. Er suppen for tykk, tilsetter du mere kraft/vann eller litt mere matfløte.
Suppen serveres med baconbiter og finsnittet vårløk og gjerne et godt brød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar