tirsdag 11. februar 2014

Croque monsieur


Egentlig så skal det være loff som som skal  brukes til dette smørbrødet, men da jeg ikke spiser loff og hadde veldig lyst til å lage croque monsieur, måtte det bli grovt brød - og vet du - det smakte nydelig. Det gode hjemmebakte 4-kornbrødet ble sprøtt og smakfullt, og med en god sennep, skinke og ost - det ble en fulltrefer.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

4 skiver loff eller grovt brød
4 ts god sennep
Ca. 2 ss raspet  parmesan
4 skiver hvit ost, helst Gruyere men en annen vellagret ost med kraftig smak kan brukes
4 litt tykke skiver kokt skinke
Smør til steking
Smør sennep på to av skivene og rasp over parmesan. Legg over osteskiver og skinkeskiver og legg en brødskive på toppen. Stek skivene i middels varm stekepanne og snu skivene underveis. Stek skivene til de er pent brune på begge sider og osten er smeltet. Det er best å bruke en stekepanne med lokk.


Noen bruker å raspe osten, og ha litt raspet ost på toppen av skivene, selv synes jeg det blir litt mektig med så mye ost, men det er en smakssak. Salat, tomat og agurk smaker friskt og godt til dette deilige smørbrødet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar