Fløtegratinerte poteter smaker nydelig til mange retter, det er enkelt å tilberede og passer seg for det meste selv i stekeovnen. Du kan tilsette de gratinerte potetene krydderurter som for eks. timian eller gressløk hvis du vil ha en litt annerledes smak på de gratinerte potetene, men her er en grei oppskrift på helt vanlige fløtegratinerte poteter.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
Ca. 700 gr poteter i tynne skiver
1 løk i tynne skiver
1 stort eller 2 små fedd finhakket hvitløk
Salt - pepper
Ca. 3 dl kremfløte/matfløte
Ca. 70 gr raspet hvitost
Skrell potetene og skjær i tynne skiver, det beste er å bruke en mandolin, da får du helt tynne skiver .
Ha potetskivene i en kasserolle sammen med hvitløk, løkskiver, fløte, salt og pepper og kok opp. La potetene småkoke i fløten i ca. 7-9 minutter alt etter hvor tynne potetskivene er. Husk å røre ofte, det har lett for å sette seg i bunnen. Hell potetskivene og resten av innholdet i kasserollen i en ildfast form og dryss over raspet hvitost.
Sett formen inn i stekeovnen på 200 grader og gratiner potetene i ca.20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar