fredag 14. februar 2014

Svinefilet surret i bacon


Svinefilet laget på denne måten er veldig anvendelig og kan serveres med diverse sauser og forskjellige grønnsaker. Soppsaus, fløtesaus, en salat, gode poteter, sopp, broccoli, gulrøtter, rosenkål som noen eksempler. Svinefilet tilberedt på denne måten blir saftig og får en kraftig god smak.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 800 gr hel svinefilet
8 - 10 skiver bacon 
Smør/olje til steking
Bommulshyssing


Trim svinefileten slik at den er jevn og uten hinner og slintrer. Legg baconskivene side ved side på et skjærebrett og legg svinefileten oppå. Rull sammen og bruk bommulstråd til å surre slik at baconskivene ikke faller av under steking.


 Brun svinefileten i litt smør/olje i en stekepanne slik at den blir jevnt brun rundt hele. Legg svinefileten over i en ildfast form og sett den inn i stekeovnen på 200 grader. Bruk steketermometer og når det viser ca. 65 grader er fileten ferdig. La fileten hvile noen minutter før du begynner å skjære i den, da får du en fastere og saftigere svinefilet. Serveres med en god salat, sprøstekt sopp og poteter eller ris. Som saus til svinefilet passer en balsamicosaus, soppsaus, rødvinssaus eller en saus med blåmuggost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar