mandag 10. februar 2014

Knekkebrød med havregryn og frø


Knak knas - veeeeeldig sprøe knekkebrød og så enkle å lage - dette rører du sammen på et blunk. Det var veldig lett å få røren tynt utover så jeg fikk faktisk 3 brett av denne porsjonen, da ble de veldig tynne og trengte heller ikke så lang steketid.

DU TRENGER:

4 dl havregryn
4 dl sammalt grov hvete
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt (kan sløyfes)
7 dl kaldt vann


Ha alle ingrediensen i en stor bolle eller skål, hell over vannet og rør godt sammen. La røren stå 5-10 minutter slik at den får "sette seg" før du smører røren ut over bakepapirkledde stekebrett.
Bruk en slikkepott med litt vann på, så går det lett å få røren jevnt og tynt utover.
Stekes ved 160 grader med varmluft. Du kan godt sette inn to brett av gangen, ett på øverste rille og ett på nederste rille, men da må du bytte plass på brettene underveis. Ta ut brettene etter ca. 10 minutter og bruk et pizzahjul eller en kniv og lag ruter så store som du vil ha knekkebrødene.
Stek knekkebrødene i ca 1 time. Pass på så de ikke blir for mørke. Skulle noen av knekkebrødene ikke være helt sprø når du tar de ut av ovnen, kan du brekke de fra hverandre og legge de på stekebrettet igjen, sette stekebrettet inn i stekeovnen på 100 grader med en gløtt på stekeovnsdøren og la de ettersteke til de blir sprø.


2 kommentarer:

  1. lager knekkebrød hver helg - utrolig deilig - bruker flere typer frø og kjerner- og anbefaler virkelig i stedenfor å ha salt i røren heller å strø litt maldonsalt oppå knekkebrødene før du steker de - gir en ekstra piff til knekkebrødene :)

    SvarSlett
  2. God ide Anita, det skal jeg prøve

    SvarSlett