Sitronskivene gjorde at denne focacciaen fikk en litt syrlig overflate som smakte riktig så godt, dette ble en ny og litt annerledes focaccia . Tenkte å bruke denne focacciaen til salat eller suppe, der vil den lille anelsen av sitron komme riktig til sin rett. Ja du kan selvfølgelig sløyfe de sitronskivene, da får du alikevel en nydelig focaccia. Dette er en stor deig som passer til den store langpannen til stekeovnen.
DU TRENGER:
1 l lunkent vann
50 gr gjær
8 ss god olje
1 ts salt
1 ts honning eller sirup
Ca. 2 l hvetemel
Flaksalt
1 -2 sitroner i tynne skiver
Olje
Rør ut gjær og honning i det lunkne vannet i bakebollen. Tilsett salt og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen godt og bruk helst en kjøkkenmaskin. Tilsett mere mel til du får en fin passe fast, men ikke for fast deig. Tilsett olje og la maskinen gå til deigen har samlet seg.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 1 - 1 1/2 time.
Dekk langpannen til stekeovnen med bakepapir, Og hell den ferdighevede deigen rett i langpannen.
Bruk litt olje på hendene og kna deigen utover til den dekker hele bunnen på langpannen. Bruk fingrene og lag små groper i deigen, hell over noen spiseskjeer med olje, strø over flaksalt og legg på tynne sitronskiver.
Etterheves i ca 20 - 30 minutter. Stek focacciaen på 210 grader i 30 - 40 minutter.
Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar