tirsdag 28. mai 2013

Tunfisksalat med urtedressing


Salat er sommermat fremfor noen og så er det utrolig godt. Det meste kan brukes i salat og her har jeg brukt sprø smaksrike grønnsaker, deilige modne tomater, smilende egg og nydelig tunfisk. Hva mere trenge man til et godt måltid?

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Frisk salat, gjerne en blanding av flere typer
Ca 180 - 200 gr tunfisk i olje
8 - 10 småtomater
10 - 12 terninger av fetaost
10 - 12 grønne oliven
6 - 8 små asparges
2-3 egg
1 liten rødløk i tynne ringer
Noen tykke skiver agurk


Åpne tunfiskboksen og la oljen renne av. Du kan bruke tunfisk i vann, men jeg synes den i olje er så mye bedre, lar bare oljen få renne av, den smaker ikke så godt synes jeg.
Kok eggene slik at de er "litt smilende" og del opp agurk og rødløk. Legg alle ingrediensene lagvis enten i en salatskål eller direkte på tallerkenen.


URTEDRESSING:

2 ss finhakket persille
2 ss finhakket gressløk
1 finhakket fedd hvitløk
1 ts dijon sennep
4 - 5 ss god olje
Noen dråper citron
Salt - pepper
1 ss vineddik
(litt honning)

Bland alle ingrediensene til dressingen, pisk det godt sammen og smak til, synes du det er for syrlig tilsetter du litt honning.
Salaten serveres med godt brød eller toast.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar