fredag 10. mai 2013

Svinekoteletter med kål og eplesalat


I dag ble det en saftig kotelett til middag, utrolig godt. Det gjelder å steke riktig, men det har også mye å si at du får koteletter som har fått riktig behandling hos slakteren. Som tilbehør ble det varm kålsalat med epler og valnøtter, selvfølgelig kan du ha poteter, men kålsalaten var faktisk aldeles nydelig og holdt som tilbehør uten tvil.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 store svinekoteletter
Smør/olje til steking
Salt og pepper

Ha smør/olje i stekepannen og la det bli skikkelig varmt  Strø salt og pepper på kotelettene og legg en og en kotelett i stekepannen. La den første koteletten få begynne å bli brun før du legger i neste kotelett. Stek kotelettene ca. 3 minutter på hver side, da skal de være fint brune, så ettersteker du på middels varme i 3 - 4 minutter, litt lengre hvis kotelettene er ekstra tykke. Det er viktig at du legger på en kotelett i gangen, blir det for mye på stekepannen i en gang, blir stekepannen  avkjølt og kotelettene blir mere kokt enn stekt og resultatet blir ofte seige tørre koteletter.


 KÅLSALAT MED EPLER OG VALNØTTER

Ca. 300 gr finsnittet hodekål
1 stor ss finraspet ingefær
1 stort eple i tynne båter
Smør til steking
Ca. 30 gr grovhakkede valnøtter

Finsnitt kålen så tynt som du kan. Vask eplet og skjær tynne båter av hele eplet. La smøret bli varmt, men ikke brunt, legg i finsnittet kål, eplebåter og raspet ingefær, la det stå og surre på middels til svak varme mens du rører rundt. Det skal ikke bli brunt. Når kål og eple er myke er salaten ferdig.
Legg en kotelett på tallerkenen sammen med kålsalat, strø over grovhakkede valnøtter.2 kommentarer:

  1. Hei, kan du ta kontakt med meg? Hilsen Magne med Lesernes VG/Godt.no :-)

    SvarSlett
  2. Hei Magne! Hvordan vil du at jeg skal ta kontakt med deg? På mail? Hvor finner jeg i såfall mailadressen din utenom å gå gjennom kommentarer på bloggen.

    SvarSlett