tirsdag 14. mai 2013

Laks på hjemmebakt rugbrød med urtekrem


Enkelte dager kan det være greit med en god lunsj og heller ta en lettlaget og enkel middag. Har du hjemmebakt rugbrød har du grunnlaget for all verdens gode smørbrød. Selv har jeg en svakhet for smørbrød med røket laks. I dag ble det en urtekren med basilikum og persille, aldeles nydelig til laksen.

                   DU TRENGER TIL 2 SMØRBRØD:                         

2 store grovbrødskiver
2 ss nøytral smøreost
1 ss kesam
1 ss finklippet basilikum
1 ss finklippet persille
Litt presset citron
Salat av den typen du liker best
Noen tynne skiver rødløk
1 ss kapers
6 skiver røket laks


 Rør sammen smøreost, kesam og urter. Smør et tykt lag med urtekremen på rugbrødet, legg på salat og lakseskiver. Topp med løkringer og kapers.


Spanderer du et glass kald hvitvin til dette smørbrødet blir det rene festmåltidet, og du kan bare nyyyte. Vil du bake et godt og holdbart rugbrød, finner du oppskriften her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar