lørdag 11. mai 2013

Appelsinis


Å lage iskremen selv er både moro og lurt, da har du kontroll med hva iskremen inneholder og du er sikker på at du bruke friske og rene råvarer. Å lage iskrem er ingen heksekunst, og har du i tillegg en iskremmaskine med fryseelement, har du ingen unnskyldning for ikke å trylle frem slike godsaker.  Jeg har ingen ismaskin, men det går både fort og greit alikevel med islagingen. De eggehvitene du får til overs når du lager iskrem, kan fryses eller lag noen gode mandelkjeks eller marengs som er koselig å servere ved siden av iskremen.
Dette her er første gangen jeg lager appelsinis, men du verden så godt det ble.

DU TRENGER TIL EN STOR PORSJON:       

6 eggeplommer
Knapt 2 dl sukker
3 ts vaniljesukker
6 dl kremfløte
Saft fra 3 - 4 appelsiner

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk kremfløten stiv med vaniljesukkeret. Bland de to rørene og tilsett appelsinsaften. Sett hele bollen med iskremrøre i fryseren, la mikseren stå på kjøkkenbenken. Ta iskremen ut fra fryseren hver 1/2 time og pisk godt med mikseren til alt har blandet seg, pass på å få med alt som er stivnet rundt kantene. Gjenta dette noen ganger, tror jeg gjentar 4 - 5 ganger så kan du fylle iskremen i esker eller bokser og la den fryse fedig. Det er lurt å la isen stå en stund på kjøkkenbenken før den nyyyyyytes.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar