fredag 24. mai 2013

Tomatterte


Superenkel å tilberede, nesten slik at selv far kan, jeg synes faktisk denne kan konkurere med fredagspizzaen, du verden så nydelig denne terten er med blant annet smak av provence krydder og parmesan. Jeg har tatt snarveien ved å bruke kjøpebutterdeig, selvfølgelig kan du lage butterdeig selv, men har litt vansker med å bruke kjevlet så veldig mye for tiden så da ble det å kjøpe butterdeig.
Mengden av butterdeig er litt vanskelig å angi, men jeg brukte 4 plater, og de veide ca. 180 gr tilsammen.

                                  DU TRENGER TIL 4 PERSONER:                                   

180 - 200 gr butterdeig
2 rødløk i tynne ringer
2 fedd hvitløk finhakket
Litt olje til steking
Ca. 100 gr brie
Ca. 30 gr fersk raspet parmesanost
    Pepper
6-8 tomater
1 - 2 ts provencekrydder
1 ss persille
1 ss gressløk 


 Ta butterdeigplatene ut av pakken og la de tine på kjøkkenbenken. Jeg laget to terter,
det er mye lettere enn å lage en stor. Ha mel på bakebordet, legg to plater kant i kant med litt overlapping og kjevle slik at du får en "leiv" på ca. 23 x 35. Legg bakepapir på en stekeplate, rull "leiven" med deig opp på kjevlet og legg den over på stekepapiret. Lag en til likedan. Skjær ut noen lange remser  ca. 1 cm bred av resten av butterdeigen og legg de rundt kanten på de tertene du har laget. Bruk en gaffel og trykk ned langs kanten slik at det blir et mønster rundt. Prikk med gaffelen på selve bunnen og sett begge tertebunnene i kjøleskapet ca. 1/2 time.


 Hell litt olje på stekepannen og la rødløk og hvitløk få surre til det blir blankt og mykt. Sett det tilside slik at det blir litt avkjølt.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Ta frem tertebunnene fra kjøleskapet og strø parmesan på begge bunnene, så fordeler du løken over begge bunnene. Legg på skiver av brie og dryss på ny kvernet pepper. Tilslutt legger du tomatskiver tett i tett over osten. Dryss på provencekrydder.  Sett tertene inn i stekeovnen, bruker du varmluft kan du sett inn ge to på en gang. Stek i ca. 35 minutter, men pass på at de ikke blir for mørke, og har du begge tertene i ovnen samtidig bør du bytte plass på stekebrettene en gang. Når tertene er ferdig, drupper du over noen dråper god olje og stør på nyklippet gressløk og persille.Rømmedressing smaker veldig godt til denne tomatterten, og den lager du ved å røre sammen:
1 dl lettrømme
1/2 dl kesam eller matyoghurt
Salt - pepper
en klype sukker 
Noen dråper presset citron 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar