onsdag 15. mai 2013

Grillspyd med ytrefilet og pølser og med blomkålslaw


Det er kjekt å grille og (nesten) alt kan grilles, vi er så heldig at vi har godt vær det meste av året, så hos oss blir grillsesongen ekstra lang - ja, vi griller i de fleste av årets måneder. Men nå  når det er varme kvelder og vi spiser ute, blir grillen brukt noe oftere.
Grillspyd synes jeg er veldig greit, da kan du putte på det du har av kjøtt, pølser og grønnsaker.
Jeg har brukt trespyd som må ligge noen timer i vann, før de brukes, ellers tar de fyr. På spydene har jeg tredd mørnet oksekjøtt og smakfulle pølser med rødøk mellom. Kjøttet har ikke ligget i marinade, men litt krydret grillsaus er penslet på før grilling. De små potetene blir utrolig gode når de blir laget på denne måten ved å koke de nesten ferdige før de blir tredd på spyd, fått litt god olivenolje over seg sammen med flaksalt og lagt på grillen for å bli helt ferdig.


 Og sammen med grillspydene og de gode potetene hadde vi en nydelig blomkål colesiaw, og av den kan du gjerne lage dobbel porsjon, den er veldig god og passer til mange andre ting enn grillmat, som koteletter, kylling, karbonader og som pålegg.


BLOMKÅL COLESLAW:

1/4 blomkålhode kuttet i ganske små biter
2 raspede gulrøtter
2 ss kapers
2 ss creme fraiche eller kesam
Ca. 4 ss majones
1 stor ts dijon sennep
Litt salt og pepper
1 ts honning

Rør sammen majones, creme fraiche, sennep og honning. Bland inn blomkål, gulrøtter og kapers og smak til med salt og pepper, ha i mere majones hvis det blir for tørt. Rør godt til slutt slik at det blir kremaktig.


Så er det bare å dekke bordet, helle noe godt i glasset og nyte et herlig grillmåltid



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar