torsdag 31. januar 2013

Gryte med kjøttdeig, gode grønnsaker og sursøt saus


Man kan lage mye godt av kjøttdeig eller karbonadedeig, særlig når man tilsetter masse gode grønnsaker og litt krydder. Denne gryten ble riktig velsmakende og den er også næringsrik med masse grønnsaker. Jeg har brukt karbonadedeig, men vanlig kjøttdeig går veldig bra, og når jeg først var i farta, laget jeg like  godt en stor porsjon og puttet halvparten i fryseren. I tillegg til eller i stedet for de grønnsakene jeg har brukt her, kan du bruke selleristilker, persillerot, pastenakk, neper eller kolrabi. Blomkål og brokkoli kan du også bruke, men da må de kokes bare et par minutter.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

500 - 600 gr kjøttdeig eller karbonadedeig
Smør/olje til steking av kjøttdeigen
1 toppet ss tomatpure
2 -3 gulrøtter i staver (jeg har brukt flere sorter gulrøtter)
1 stor løk i grove biter
1 purreløk i ringer
Ca. 3 skiver sellerirot i staver
Ca. 4 dl vann
1 - 2 ss maizenna
Noen kvister fersk timian eller 1 ts. tørket
Salt - pepper
1 terning kyllingbuljong
1/2 ts raspet fersk ingefær
2 ss soyasaus
1 ss balsamicoeddik
2 - 3 ts honning
1 dl rødvin (kan sløyfes) 


Brun kjøttdeigen i litt smør/olje, tilsett tomatpureen når kjøttdeigen er ferdig stekt og la tomatpure og kjøttdeig få surre sammen et par minutter, sett kjøttdeigen tilside. Kok opp vannet med litt salt, og kok alle de oppkuttede grønnsakene i vannet i ca 4 - 5 minutter. Ha kjøttdeigen i gryten med grønnsaker sammen med soyasaus, timian, raspet ingefær, honning og balsamico.
La gryten få surre over svak varme noen minutter og smak til med mere surt/søtt, salt og pepper.
Ha i en skvett rødvin hvis du har. Rør ut maizenna med litt vann og jevne gryten med det.


Gryten serveres med ris, pasta, nudler eller hjemmelaget potetmos og gjerne også med en god tomatsalsa og et godt hjemmebakt brød.
Gjør du som meg og lager dobbel porsjon må du passe på å avkjøle gryteretten helt før du putter den i fryseren.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar