onsdag 16. januar 2013

Laks og rekesalat på rugbrød


En salat som smaker like godt som forrett på et stykke rugbrød, som til et smørbrød sammen med et glass hvitvin eller et glass øl. Jeg har brukt et tysk rugbrød, altså kjøpebrød denne gangen, men til mitt forsvar så er det et nydelig økologisk brød og passet veldig godt til denne salaten. Denne porsjonen med salat er nok til 4-5 små skiver.

DU TRENGER:

3 litt tykke skiver røkt laks
Ca. 1 1/2 dl rensede reker
Noen dråper presset citron
2 - 3 ss kesam
2 ss lett rømme
Ca. 1 ss hakket dill
Pepper
1 ss finhakket sylteagurk
2 ss finhakket eple med skall
1 - 2 ss finhakket valnøtter


 Rør sammen rømme og kesam, smak til med citron og pepper. Kutt opp laks og reker i biter, og rør de inn i rømmeblandingen sammen med sylteagurk, valnøtter, hakket dill og eple.
Legg en stor skje salat på skiven og pynt med en bit røkt laks og dill.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar