tirsdag 15. januar 2013

Pai med smak fra Middelhavet


I dag står det pai på menyen her i huset, pai med serranoskinke og gode grønnsaker, kesam og god ost, det må bare bli godt. Denne paien er nok til 3 og kanskje 4, men er du skikkelig sulten kan det være at hele paien går med til 2 personer - den er aldeles nydelig.

DU TRENGER TIL PAIDEIG:

3 dl hvetemel
130 gr smør eller 60 gr smør og 60 gr kesam
En klype salt
1 - 2 ss kaldt vann

Bland mel og smør evnt. kesam og salt i en bolle og tilsett vann, arbeid deigen raskt sammen. Den letteste måten å arbeide deigen sammen på er  med rene hender. Sett deigen i kjøleskapet en times tid.
Kjevle ut deigen til en stor leiv og kle en paiform med deigleiven, la deigen gå litt over kanten på formen. Prikk bunnen med en gaffel, og klipp til et stykke bakepapir som du legger oppå bunnen i paiformen. Fyll på erter eller bønner slik at det dekker bunnen og forstek bunnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Jeg har et glass med erter som jeg bruker om igjen og om igjen når jeg forsteker paibunn.
La paibunnen bli litt avkjølt og ta ut erter/bønnene før du legger i fyllet.


OG TIL FYLL TRENGER DU:

1 liten rødløk i tynne skiver
5 - 6 soltørkede tomater i strimler
8 litt tykke skiver squash
4 store skiver serranoskinke i strimler
4 skiver bacon i biter (kan sløyfes)
5 - 6 sherrytomater
6-8 oliven (kan sløyfes)
4 egg
Ca. 120 gr revet ost
2 dl fløte eller melk
1stor ss kesam
Litt olje til steking

Surr løk i litt olje til den blir myk sammen med squash skivene og stek bacon raskt hvis du bruker det. Pisk lett sammen egg, melk/fløte og kesam og bland den raspede osten i melkeblandingen.
Leg løk og squash sammen med soltørkede tomater og oliven i paibunnen, og fordel serranoskinken over sammen med bacon hvis du bruker det. Tøm over eggeblandingen, og legg på de små tomatene til slutt. Sett paien i ovnen ved ca. 200 grader og stek til all fyll er stivnet.
Paien serveres med en god salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar