torsdag 17. januar 2013

Torsk med gulrotpure og soyasmør


Tror ovnsbakt torsk er den beste fisken jeg vet, og til torsk passer det meste av tilbehør, så slik kan torsk varieres i det uendelige, det er bare fantasien som sier stopp her. Gulrotpure er ikke så vanlig hos oss, men det er egentlig nydelig og passer veldig godt til torsk sammen med soyasmør. Poteter i en eller annen form synes jeg er godt til fisk, så da jeg fant oppskrift på disse potettårnene her, måtte jeg selvfølgelig prøve å lage dem. Torsken kan også stekes på stekepannen hvis du heller liker det best.

Du trenger til 2 porsjoner:

Ca. 400 gr fersk torskefilet
Salt - pepper
Noen dråper olje til formen
Raspet citronskall

Ha noen dråper olje i en liten ildfast form og legg i fisken, strø godt med salt over og litt pepper, rasp litt citron over til slutt. Den raspede citronen gjør at fisken dufter nydelig når du tar den ut av stekeovnen. Sett fisken inn i ovnen ved ca. 200 grader og bak i 10 - 12 minutter etter hvor store fiskestykkene er.

GULROTPURE:

Ca. 300 gr gulrøtter i biter
1 ss smør
Salt - pepper
1 ts friskrevet ingefær
Noen dråper presset citron

Kok gulrøttene helt møre og mos gulrøttene godt, jeg moste først med en vanlig potetmoser, så brukte jeg stavmikser slik at gulrotmosen ble helt glatt. Bland inn smør og raspet ingefær og smak til med
salt og pepper.

SOYASMØR:

Ca. 5 ss smør, helst usaltet
2 ss soyasaus
Ca. 1 ts balsamicoeddik
Noen dråper presset citron

Smelt smøret til det blir nøttebrunt, ta smøret av varmen og tilsett soyasaus, presset citron og balsamicoeddik. Helles varmt over fisken.


POTETTÅRN:

1 stor potet i litt tykke skiver + ca. 6 poteter til vanlig potetmos
Litt melk til potetmosen
Ca 1 stor ss smør til potetmosen
Salt - pepper
Smør til steking av potetskivene

Skrell potetene. Den store poteten deles i litt tykke skiver, to til hver er nok og stekes i smør på middels varme til de er nesten gjennomstekte uten å bli brune, og legges i en ildfast form. De andre potetene kokes uten salt, og lages til potetmos, spe med litt melk, ha i en klatt smør og smak til med salt og pepper. Ikke lag mosen for tynn. Ha mosen i en sprøytepose og sprøyt små topper av mos oppå de stekte potetskivene. Sett formen med poteter i stekeovnen på 200 grader og stek til potettoppene begynner å få farge, det tar ca. 10 minutter.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar