tirsdag 8. januar 2013

Svinefilet i soppsaus med solbær


En smakfull og varmende rett av svinefilet, enkel å lage i og med at du bruker kun stekepannen, også en nydelig og lettvint rett å servere hvis du skal ha gjester. Hvor kalorik du vil at dette måltidet skal være bestemmer du selv, ved å bruke fløte eller creme fraiche. Solbærene gjør at sausen får en syrlig smak og det skal bare noen få solbær til, blir det for mange tror jeg sausen kan bli i syrligste laget.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 250 gr svinefilet 
Ca. 2 dl kremfløte eller fløte
2-3 ss creme fraiche (kan sløyfes)
Ca. 8 - 10 cherrytomater
Ca. 2 dl sopp i biter eller skiver
1/2 ss hakket frisk timian 
6-8 aspargestopper (kan sløyfes)
Salt  -  pepper
Ca. 1 ss frosne solbær
Smør/olje til steking


Rens svinefileten for sener og hinner og del i ca. 1 1/2 cm skiver. Rens og del soppen. Strø salt og pepper på kjøttet, og brun pent på begge sider i litt smør eller olje. Ta opp kjøttet og stek soppen raskt, legg kjøttet i stekepannen sammen med soppen igjen og demp varmen, tilsett asparges topper og sherrytomater og timian, tøm over fløte og la det hele surre i noen minutter slik at fløten koker inn og tykner litt. Smak til med salt, pepper, creme fraiche og dryss over solbærene helt til slutt.


Som tilbehør kan du brune potetmos eller kokte poteter, men ris og pasta er glimrende til denne retten, likeså mos av blomkål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar