torsdag 3. januar 2013

Laks bakt i ovn med persillepesto


Det var godt med et laksemåltid nå etter all den ribben og pinnekjøttet, blir liksom mett på en bedre måte når man spiser fisk, man orker å gjøre litt mere etter måltidet. Laks bakt i ovn er en utrolig fin måte å tilberde laks på, veldig lettvint og uten stekeos, baker du potetene og grønnsakene i ovnen også, lager middagen seg nesten selv og det blir kjempegodt. Jeg har toppet laksen med  persillepesto, men vanlig pesto går like greit. Så bruker jeg to ildfaste former av en slik størrelse at begge går inn i stekeovnen samtidig.

Til to personer trenger du:

400 - 500 gr laksefilet uten skinn og ben
Litt olje 
Salt - pepper
To store ss pesto
Litt raspet citronskall
2 store poteter i båter
1 fenikkel i båter
1 løk i båter
Asparges

Sett stekeovnen på 200 grader og legg grønnsakene i den ene formen, ringle over litt olje, strø på litt salt og pepper og sett formen inn i stekeovnen. Grønnsakene trenger ca. 25 - 30 minutter. Ha litt olje i bunnen av den adre formen og legg i laksestykkene, dryss på salt, pepper og raspet citron. Pestoen tar du på når det er et par minutter igjen av steketiden. så når grønnsakene har stått i ovnen i ca. 15 -20 minutter setter du inn laksen.
Mens maten står i stekeovnen, koker du aspargesen ved å koke opp rikelig med vann tilsatt litt salt, legg i aspargesen når vannet koker og kok i ca. 4 - 5 minutter, ha aspargesen i kaldt vann straks den er ferdig kokt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar