fredag 25. januar 2013

Gulrotkake med eple, valnøtter og honning


Kan man si at dette er en himmelsk gulrotkake mon tro........ denne her er i hvertfall noe bortimot. Saftig, med en søtlig smak av eple og honning sammen med kanel og valnøtter, et enkelt bakverk, men du verden her får du virkelig noe igjen for strevet. Kaken kan bakes i rund form eller en liten langpanne.

DU TRENGER:

4 egg
2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts malt kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
2 store ss honning (kan sløyfes)
1 toppet ts vaniljesukker
1 dl olje (helst rapsolje)
4 dl fint revet gulrot
1 revet eple uten skall
Ca. 1/2 dl finhakket valnøtter

TOPPING:

125 gr kremost naturell
125 gr melis
1 toppet ts vaniljesukker
2 store ss creme fraiche eller rømme


Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Hvetemel, kanel,vaniljesukker og salt blandes. Bland olje og honning, så blander du vekselvis olje/honning og mel i røren, rør forsiktig med en tresleiv eller en slikkepott, prøv å vende melblandingen inn, jo mindre du rører, jo luftigere blir kaken din. Raspede gulrøtter og eple, vendes inn i røren til slutt sammen med valnøttene. Bruker du en rund form, legger du bakepapir i bunnen, bruker du en avlang form kler du hele formen med bakepapir.
Kaken stekes ved 175 grader i 40 - 50 minutter, prøv med en kakepinne etter 35 - 40 minutter om kaken er ferdig. La kaken avkjøles i formen.

Når kaken er helt kald, lager du toppingen ved å piske sammen alle ingrediensene, bruk en håndmikser eller en stavmikser. Bre toppingen jevnt ut over hele kaken, pynt gjerne med bær eller frukt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar