mandag 21. januar 2013

Brød med korn og frukt


Nydelige brød, litt søtlige på grunn av eple og tørket frukt, smaker kjempegodt med ost, særlig brunost, men det er godt til det meste dette brødet her. Ikke minst et brød med masse gode korn og frø til å tygge på og fullt av næringsstoffer og fiber.

TTIL 3 BRØD TRENGER DU:

TRINN 1.
150 gram  5- korn blanding
150 gr helkorn rug
75 gr solsikkefrø
100 gr gresskarkjerner
50 gr linfrø
4 dl kokende vann

Bland sammen frø og korn i en stor bolle og tøm over det kokende vannet, legg over et klede og la det stå på kjøkkenbenken til det er nesten kaldt.

TRINN 2.

80 gr sammalt fin rug
60 gr havregryn
50 gr valnøtter
50 gr gjær
2 ts salt
Ca. 400 gr hvetemel
2-3 dl lunkent vann
1 ss honning
1 eple med skall i små terninger
5 - 6 tørkede aprikos i strimler
1 liten neve rosiner


 Løs opp gjæren i litt av det lunkne vannet, ha alt det tørre i kjøkkenmaskinen, untatt frukt og nøtter
og bland inn ingrediensene fra trinn 1. Kjør i maskinen i 8 - 10 minutter, spe med mere vann, eller tilsett mere mel til deigen er passende, den skal være fast, men blir litt klissete. Ha i nøtter og frukt til slutt og la maskinen få gå et par minutter til. Bruk litt lavere hastighet på maskinen når du tilsetter nøtter og frukt.
Sett deigen på et lunt sted, dekk til med plast og la den heve i bortimot 1 time.
Ta deigen ned på bakebordet, bruk mel, deigen er litt klissete, form til 3 brød og lagg de brødene i former som er kledd med bakepapir. Etterheve i ca 30 -35 minutter. Stek ved ca. 200 grader i bortimot 1 time. Ta ut et brød og bank med knoken på undersiden av brødet, hører du en hul lyd er brødet ferdig. Avkjøles på rist og er fine å fryse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar