mandag 11. juni 2012

Salat med spekeskinke, brie, stekte tomater og citrondressing


Nå når det går mot høst er det flust opp av lekre godsaker på torg og i butikk, så la deg friste, lag salat til middag eller lunsj, eller hva med en god salat i matboksen? Jeg angir ikke noe mengde i denne oppskriften, det er bedre du selv avgjør hvor mye du vil bruke av de forskjellige ingrediensene.

TIL DENNE SALATEN TRENGER DU:

Spekeskinke eller fenalår hvis det ikke er for salt
Kiwi
En bit brie
Blandet salat
Brødkrutonger
Valnøtter
Pinjekjerner
1 tomat pr. person,
                                                    ( gjerne plommetomater )                                                           
God olivenolje
Flaksalt
Provencekrydder
eller frisk timian


  DRESSING:

2 store ss kesam
Saft av 1/2 citron
1 liten ts blomsterhonning


 Legg skiver av skinke sammen med salat på en tallerken, del brie i biter eller skiver og legg de over salaten sammen med kiwi i biter.
Rist valnøtter og pinjekjerner på varm stekepanne, la de bli avkjølt og strø de over salaten sammen med brødkrutonger.
Del tomatene i to, legg de på bakepapir på stekeplaten, ringle over god olivenolje, strø over flaksalt og krydder. Sett tomatene i stekeovnen ved ca. 200 grader og la de stå til de begynner å falle sammen, det tar ikke så mange minuttene.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, du kan godt bruke yoghurt naturell eller lett creme fraiche i stedet for kesam.
Salaten serveres med et godt brød, focaccia eller rundstykke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar