onsdag 20. juni 2012

Focaccia med gresk yoghurt


Focaccia har jeg alltid på lur i fryseren, det gjør at suppemiddagen blir mere mettende, focaccia er  også nydelig til salater, og særlig nå på sommeren hvor salat står på menyen rett som det er, er focaccia helt uunnværlig. Å bake focaccia er egentlig veldig raskt, og har du bakt focaccia noen ganger går det nesten av seg selv. Det som er lurt når man skal bake eller lage annen mat er å finne frem alle ingrediensene  først, da er det bare å måle opp og røre sammen.

TIL EN MIDDELS STOR FORM TRENGER DU:

4 - 5 dl lunkent vann
2 dl gresk yoghurt
en annen yoghurt naturell kan brukes
50 gr gjær
2 ts salt
800 - 900 gr hvetemel
1/2 dl olivenolje
TIL TOPPING:
Flaksalt
1/5 dl olivenolje

Rør gjæren ut i det lunkne vannet, tilsett salt, olje og yoghurt, rør inn melet litt etter hvert, bruker du kjøkkenmaskin så la den gå på lav hastighet mens du tilsetter melet. Juster med vann/mel slik at du får en smidig og fast deig.
Deigen får stå på et lunt sted til heving tildekket med plastfolie til den har fått dobbelt størrelse. Bruk et kjevle eller klapp deigen ut til en firkant på størrelse med formen du skal steke focacciaen i,
Dekk formen med bakepapir og legg deigen i formen, bruk fingertuppene og arbeid deigen utover slik at deigen dekker hele formen, lag små groper i deigen, ringle over olivenoljen og strø på flaksalt.
la focacciaen etterheve i ca. 20 - 30 minutter på et lunt sted og stek på 200 - 220 grader i 20 - 25 grader. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar