onsdag 27. juni 2012

Luksussmørbrød med roastbeef og rødløksmarmelade


Grovt brød er utgangspunkt for så og si alle smørbrød jeg lager, det smaker såååå mye bedre, og er mye sunnere. Helst skal brødet være hjemmebakt, men det finnes mye godt grovt brød i disken hos bakeren. Jeg har "lesset" på med roastbeef, toppet med nydelig rødløksmarmelade og hjemmelaget remulade.
                  
 TIL TO SMØRBRØD TRENGER DU:
              
  Store skiver godt brød
6 - 8 skiver roastbeef
Salat

Ha smør på skivene hvis du bruker det. Legg over blandet salat og rikelig med roastbeef, er roastbeefskivene små, så bruk flere, det skal være rikelig med roastbeef.



RRØDLØKSMARMELADE:

2 rødløk 
1 strøken ss sukker
1 dl rødvin
1 dl balsamico eddik
1 ss smør
Salt - pepper
Olje
Presset sitron

Skjær løken i tynne ringer som surres myk i litt god olje, spe med rødvin og balsamico, kok opp og tilsett sukker og noen dråper presset sitron. Kok opp og la løkblandingen småkoke over svak varme til rødvin og balsamico er kokt inn og du har en fin myk marmelade. Blir marmeladen for fast så tilsett en skvett rødvin. Smak deg frem med salt, pepper og kanskje mere balsamico. Rør inn smøret til slutt.

REMULADE:

1-2 ss majones
1-2 ss lett rømme
1 stor ts god sennep
Noen dråper sitron
En anelse honning
Salt - pepper

Rør sammen alle ingrediensene og smak deg frem med salt, pepper, sitron og litt honning.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar