torsdag 14. juni 2012

Grillspyd og ovnsbakte poteter


Det er varme dager her hos oss nå på sommeren, så vi lever som spanjolene med middag sent på kvelden og da blir det mye grilling. Det er igrunnen veldig koselig og når vi i tillegg får fantastiske råvarer, blir resultatet mye god mat.

TIL GRILLSPYD TRENGER DU.

                               1 tykk skive entrecote                                     
Svinefilet
Løk
Pølser med mye smak
Grillsaus
Poteter
Olje
Salt - pepper
Karve


 Potetene vaskes og deles i to på langs. Bruk langpannen i stekeovnen hvis du skal bake poteter til mange, skal du bare lage til to er det nok å bruke en ildfast form. Pensle potetene med olje, strø over litt salt, pepper og karve. Sett potetene inn i stekeovnen ved ca. 200 grader og bak til potetene er ferdige.
Del entrecote og svinefilet i passe biter, entrecotbitene bør være litt større en svinefileten da svinekjøttet bør være bedre stekt enn entrecoten. Tre kjøttet på grillspyd sammen med båter av løk, og pølsebiter. Liker du paprika er det veldg fint å bruke på grillspyd.

Her er oppskriften på en veldig god grillsaus, den passer til alle typer kjøtt og kylling, og kan oppevares i kjøleskapet i minst et par uker.


                       TIL GRILLSAUS TRENGER DU:                        
                                                                            
                                                2 finhakket løk                                                      
3 fedd finhakket hvitløk
1 liten fihakket rød chili
1/2 dl olje
4 ss soyasaus
1 boks hermetiske tomater
1/2 dl eplesidereddik
1 ss sennep
1/2 ss worcestersaus
1 - 2 ss honning
 1 citron saft og skall
1 ts oregano
3 ts paprikapulver
1 1/2 ts salt
Litt pepper

Løk, hvitløk og chili får surre i litt olje til det blir mykt, bland med de hermetiske tomatene og bruk en stavmikser til blandingen blir helt glatt. Resten av ingrediensene tilsettes mens du blander godt. Er sausen litt for tykk så tilsett litt vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar