torsdag 7. juni 2012

Eldhusrøkt laks på godt brød med asparges og avacadokrem


Jeg simpelthen elsker denne eldhusrøkte laksen, desverre må vi ta den med oss fra Norge, så da nyter vi den i fullt monn hver gang den serveres her hos oss. Det er så kjekt med laks, den kan varieres på så mange måter, det gjelder røkt laks så vel som fersk laks. Prøv denne sammensetningen her, med asparges og avocadokrem.

                                   TIL 2 LAKSESMØRBRØD TRENGER DU:                                      

To skiver godt grovt brød
Ca. 6 skiver laks
Salat
2 smilende egg
Noen skiver rødløk
Avocadokrem
Fire kjeks eller butterdeigskåler


 Ha smør på skivene hvis du bruker det. Legg på salat og noen skiver laks og eggebåter. Forvell asparges i 3 - 4 minutter med litt salt og sukker i vannet, avkjøl i iskaldt vann, og legg de på fatet sammen med lakseskiven.

AVOCADOKREM:

1 moden avacado,
2 ss creme fraiche
Salt - pepper
En anelse chilipulver
Saft av 1/2 citrom
1 ts. blomsterhonning

Del avocadoen i to og ta ut stenen, ta innmaten ut med en spiseskje. Mos innmaten med en gaffel eller bruk stavmikser. Bland inn de andre ingrediensene og rør godt sammen. Smak til, legg kremen på to små kjeks eller bruk små butterdeigsskåler.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar