lørdag 2. juni 2012

Lett panna cotta


En nydelig "lett"  variant av denne kjente og kjære desserten - og så er det såååå enkelt og raskt å lage panna cotta, men den trenger noen timer i kjøleskapet så det er lurt å lage desserten i god tid før den skal nytes.

                       TIL TO GLASS TRENGER DU:                       

3 plater gelatin
1 vaniljestang
3 dl lettmelk
3 - 4 ss sukrin
3 dl vaniljeyoghurt


 Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann slik at de blir bløte. Ha melken i en kasserolle sammen med vaniljestangen som du deler på langs, skraper ut frøene og gir melken et oppkok sammen med vanilje stang og frøene. Hold blandingen nesten på kokepunktet noen minutter og rør inn sukrin, sil melkeblandingen over i en skål eller bolle og rør inn de oppbløtte gelatinplatene, rør til alt er oppløst. Tilsett yoghurt og bland godt. Du kan godt bruke en yoghurt med en annen smak hvis du liker det bedre eller du kan bruke kesam,


 Og selvfølgelig kan du lage penna cotta med fløte og vanlig sukker hvis du ikke trenger å tenke på kaloriene, men denne "lett" varianten ble aldeles nydeli.
Tøm blandingen i dessertglass som settes i kjøleskapet noen timer før desserten pyntes og nytes.
Serveres med frukt eller bær eller begge deler.
                                                        
                     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar