lørdag 16. juni 2012

Enkel forrett med tre ting på en gang


Det enkle er ofte det beste, men om denne lile tallerkenen med små godsaker er det beste kan sikkert diskuteres, men en enkel og smakfull forrett er det i hvertfall.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

8 små terteskåler eller salte kjeks
2-3 ss rømme
2-3 ss smøreost med krydder
Litt myntegele

2 grove tortillalefser
1-2 ss guacomole
Ca. 1 1/2 dl raspet ost 
Chiliflak eller chilikrydder

8 skiver god spekeskinke
Ca. 1 1/2  dl raspet parmesanost


Smør guacomole på den ene tortillalefsen, strø over revet ost og litt chili og legg den andre lefsen over. Lefsene kan ligge slik til like før de skal servers, da legges de inn i stekeovnen på ca. 200 grader til osten smelter. Ta ut lefsene, la de avkjøle litt og skjær i snipper.

Til fyllet på terteskålene rører du sammen rømme og smøreost, har du ikke smøreost med urter, kan du tilsette hakket gressløk eller en annen krydderurt, ha kremen i en liten sprøytepose og sprøyt en "klatt" med ostekrem på hver terteskål eller kjeks. Pynt med litt myntgele. Har du ikke myntgele så pynt med friske urter eller en marmelade.

Legg et par gode spekeskinkeskiver på tallerkenen og pynt med chips av parmesanost.
Parmesanchips lager du ved å rive parmesanost på et rivjern, dekk en stekeplate med bakepapir og legg på små topper med ost, la det være god avstand mellom toppene. Stek ved ca. 220 grader til osten har smeltet, men pass godt på, de brenner seg fort.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar