fredag 8. juni 2012

Marinert flintstek, fennikelsalat og krydrede potetbåter


Disse skivene med svinekjøtt er fine å grille, særlig hvis du lar de ligge i marinade enten natten over eller fra morningen hvis du skal grille om kvelden. Potetene har jeg stekt i stekeovnen og bare lagt de på grillen for at de skal bli skikkelig sprø. Begynn med å lage marinaden


                      TIL MARINADE TRENGER DU:                                  

Ca. 2 dl olivenolje
4 fedd finhakket hvitløk
Saft av 1/2 sitron
1 ts chiliflak
1/2 ts koriander
4 ss balsamicoeddik
1 1/2 dl urter som persille,
gressløk, timian, oregano, basilikum.
Du behøver ikke bruke alle disse,
bruk de urtene du liker best

Hakk urtene fint, og rør sammen alle ingrediensene, legg kjøttet i en plastpose og tøm marinaden over, prøv å fordel marinaden slik at det blir marinade på alle kjøttstykkene. legg posen med kjøtt og marinde i en skål eller et fat og la det stå i kjøleskapet. Ta kjøttet ut av marinaden og tørk bort det meste av urtene med et kjøkkenpapir en stund før du skal legge det på grillen.
                                                

FENIKKELSALAT:

 1 liten fennikel
1/2 rødløk
4 reddiker
Ca. 5 cm purre
Saft av 1/2 citron
1 -2 ts honning

Kutt fennikel, rødløk, reddiker og purre i tynne ringer og bland det sammen i en salatbolle. Lag dressingen ved å røre sammen presset citron og honning,  er honningen litt varm går det lettere å røre det sammen. hell dressingen over salaten og vend rundt.

POTETER MED KRYDER:

Skrell potetene og del i båter, legg et bakepapir i langpannen i stekeovnen eller bruk en ildfast form, fordel potetbåtene utover papiret og ringle over en god olje. Strø på salt, pepper og krydder, bruk det du synes er best, som paprika, karve, eller provencalkrydder. Stek ved ca. 200 grader til potetene er ferdigstekt. Skal du ha de på grillen etterpå, tar du potetene ut av stekeovnen litt før de er helt ferdige.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar