lørdag 21. januar 2012

Yoghurtfromasj med marinerte bringebær og appelsinbåter


 
Vi er ikke noen dessertelskere akkurat, men av og til er det koselig å servere dessert, det er liksom "litt stas" når det først forekommer. Kunsten synes jeg, er å finne en dessert som ikke inneholder alt for mye sukker, så jeg laget en yoghurtfromasj som smakte som fløyel, og den marinerte frukten gjorde at desserten fikk en spennende smak. Jeg brukte yoghurt med skogsbær, men du kan bruke den smaken du liker best eller yoghurt naturell. Du kan godt bruke lettyoghurt.

TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:

4 dl yoghurt  
3 egg
1 - 2 ss sukker
1 1/2 dl kremfløte
4 pl. gelatin
1 appelsin
Noen bringebær


 Tøm yoghurten i et kaffefilter eller i et klede og la yoghurten få renne av seg, det kan godt stå natten over i kjøleskapet, men det går greit med noen timer også.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til oppbløting. Pisk eggedosis av egg og sukker, pisk til det blir helt stivt og kremaktig. Pisk kremfløten nesten stiv. Bland den avrente yoghurten og den piskede kremfløten og rør inn i eggedosisen. Ta opp de oppbløtte gelatinplatene, klem de lett slik at du får ut det meste av vannet og smelt de i litt fløte eller melk over svak varme, det skal bare et par spiseskjeer til. Pass på at de er helt smeltet, men må ikke koke, rør gelatinblandingen inn i dessertrøren. Tøm desserten i porsjonsglass eller en skål og sett i kjøleskapet slik at desserten stivner

 TIL DEN MARINERTE FRUKTEN TRENGER DU:  
                                                                                                               
Saft av en 1/2 appelsin
3 - 4 ss vann
Litt sukker eller honning
1/2 kanelstang
2 hele stjerneanis
1/2 vaniljestang
3 - 4 hele kardemommekjerner

 Knus de hele kardemommekjernene, legg dem og resten av krydderet i vannet sammen med presset appelsin og sukker, la det få et oppkok og la de stå til det blir helt kaldt før du legger i frukt og bær. Istedet for presset appelsin kan du bruke 2 - 3 ss appelsinlikør. La frukten få ligge og trekke en stund så legger du den på desserten rett før den skal serveres. Bruker du appelsinbåter er det best å skjære appelsinen slik at den blir helt uten det hvite på skallet og uten den hinnen som er rundt appelsinbåtene, for å få til det, skjærer du først av skallet med en skarp kniv slik at alt det hvite blir med og så skjærer du ut appelsinbåtene mellon hinnene på appelsinen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar