mandag 2. januar 2012

Blomkålsuppe med bacon


Det er i grunnen godt med en suppe av og til, en lettvint og rask middag på travle dager. Greit å begyne det nye året med noe enkelt, samtidig som det er  sunt og næringsrikt med en middag bare bestående av blomkål. Sløyfer du bacon og bruker melk i stedet for fløte, er det både kalorifattig og et "karbo" fattig måltid.

Til 3 - 4 porsjoner trenger du:

1 stort blomkål
Ca. 5 dl vann/kraft
4 dl kremfløte
Salt - pepper
Har du ikke kraft så tilsett en buljongterning

Rens og skyll blomkålen i kaldt vann. Bruk også stilken og kutt den opp i små biter, resten av blomkålen i små buketter. Legg alt i en kasserolle og tøm over vann/kraft, kok opp og la det koke over svak varme til alt er mørt. Bruk en stavmikser og mos alt til det er helt glatt, spe med fløte og smak til med salt og pepper. Stek noen baconskiver, legg de over på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av, og legg de i suppetallerkenen ved servering. Vil du ha en magrere suppe så bruk matfløte eller melk istedet for fløte og bruk hakket agurk i stedet for bacon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar